11 начина да останете невероятни в топлинна вълна

Следният принос е от друг автор.

Ако домът ви не е насочен да се справи с топлината, топлинната вълна може да бъде доста нещастна реалност в сравнение с приятно лятото, на което се надявахте. Ето няколко лесни начина да останете невероятни у дома, когато температурите се извисяват.

Множеството очевиден начин да поддържате дома си при поносима температура е да се поберат климатик. Инвестирайте в система за отопление и охлаждане, която ще поддържа дома ви удобен през цялата година. За да продължите да работи ефективно, ви накарайте да сте сигурни, че го обслужвате често от професионална компания, като Plumheatcool.com.au/Brivis.

Дръжте завесите затворени през най -горещата част от деня. Завесите помагат да се блокират слънцето от къщата, като поддържат на закрито хладно. Щом температурите спаднат, отворете отново завесите, за да пуснете по -хладния вечерен въздух.

Ако вашият Air-Con не е на драскотина или не покрива цялата къща, направете бюджетна версия, като поставите табла с лед пред вентилатор. Докато ледът се топи, той охлажда въздуха, издут от вентилатора.

Напълнете бутилката си с гореща вода с вода и след това я замразете. Сега имате изключителен пакет за лед, когато стане наистина горещо.

Много от нас намират за много предизвикателство да спят, когато въздухът е много горещ през нощта. Ако това сте вие, сложете чаршафите и пижамата си в найлонова торбичка и след това ги сложете във фризера за няколко минути преди лягане. Те няма да останат невероятни цяла нощ, но трябва да ви дадат достатъчно облекчение, за да ви позволят да заспите.

Носете лека, памучна пижама през нощта и сменете чаршафите си за памучни. Памукът е много по -дишащ от другите тъкани и ще ви помогне да спите по -добре, когато е много горещо през нощта.

Ако стаята ви става много задушна, закачете мокър лист пред отворен прозорец. Докато въздухът преминава през листа, водата ще я удиви, охлажда въздуха вътре в стаята.

Не включвайте фурната, освен ако наистина не я имате. Вероятно така или иначе не искате топла храна и фурната ще хвърли много топлина в кухнята. Вместо това, оставете го и или гответе навън на барбекюто, или яжте студени ястия.

Уреди като съдомиялната машина и устройството за миене също раздават топлина. Опитайте се да ги оставите през деня и вместо това ги пускайте през нощта, когато въздухът е по -хладен и не сте близо до тях, докато текат. Ако наистина се борите, дори зареждането на телефона си в друга стая може да направи малко разлика.

Топлината се издига. Ако не можете да спите, придвижването на постелката си на пода и сън там може да ви помогне малко, ако наистина сте отчаяни. Ако горе в къщата е горещо, преместете се долу, за да спите и вижте дали това е по -хладно.

Феновете на стария стил просто изглеждат да разбъркват топлия въздух наоколо, когато стане много горещо. Ако това се случва, обърнете вентилатора, така че да е обърнат към отворен прозорец. Вентилаторът ще избута горещия въздух към прозореца, вместо към лицето ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *